Searching...
31 Ekim 2015 Cumartesi

Alexa trafik yükseltme

alexa trafik yükseltme




Alexa.com, web sitelerinin trafiği hakkında bilgi veren bir websitesidir. Amazon.com'un bir alt şubesi olma özelliği taşır.

Bu makalede Alexa Rank'in önemi üzerinde duracağım ve Alexa Rank değerini arttırmak için yapmanız gerekenleri anlatacağım. Son olarak da Alexa popülerliğinizi arttırmak için önerilen 25 yeni yönteme yer vereceğim.
İşte Alexa Rank değerini arttırmak için uygulamanız gereken methodlar. Bunları uygulayarak Alexa Rank' ınızı artırmanız kolaylaşacak.


Bahsedeceğimiz ipuçları işe yarıyor mu? Evet, ancak bu adımları uyguladıktan sonra aktif bir çaba göstererek sitenizde kaliteli ve benzersiz içerik kullanmaya çalışmalısınız. Başka bir kişi tarafından yazılan içeriği birebir kopyalamak yerine, biraz gayret göstererek yazıları kendiniz yazın. İngilizce kaynaklardaki popüler makaleleri Türkçe'ye çevirerek sitenizin popüleritesini arttırabilirsiniz. Yada makaleler yazarak veya yazdırarak benzersiz içerik sahibi olabilirsiniz.

İşte 25 İpucu:


1. Alexa toolbar'ı veya Firefox un SearchStatus eklentisini kurun. 

2. Sitenize Alexa rank widget koyun. Alexa buna gerçekten önem gösterir.


3. Herkesi Alexa toolbar kullanmaya teşvik edin.


4. Şirkette çalışıyorsanız tüm bilgisayarlara Alexa toolbar yada Firefox eklentisini kurun. Ne kadar çok toolbar kurulu bilgisayar o kadar yüksek rank hesabı 


5. Arkadaşlarınızın sitenizin Alexa profilini incelemelerini ve tanıtmalarını sağlayın. Alexa puanınızı artırır.


6. Alexa hakkında yazın yada bloglayın. Webmasterlar Alexa rank larını arttırmayı severler. Ve sitenize bu makaleyi okumak için giren webmasterların çoğunda toolbar yüklüdür.


7. Site adresinizi webmaster forumlarına yazın. Webmasterlar Alexa toolbarı kullanırlar.


8. Webmasterlara yönelik içerik yazın. Örneğin SEO, burada yine webmasterların Alexa toolbarlı tarayıcı kullandıklarını varsayıyoruz.


9. Sitenizde Alexa yönlendirmesi kullanın. Bu şelilde: http://redirect.alexa.com/redirect?m...s.blogspot.com .




10. Asyalı arkadaşlık sitelerine sitenizi yazın. Asyalı kullanıcıların çoğunun Alexa toolbar kullandığı düşünülmektedir. Asya nüfusu bir hayli fazla.


11. Sitenizde webmaster araçları bölümü oluşturun. Böylece webmasterları sitenize çekmiş olursunuz.


12. Digg veta stumbleupon kullanın. Bu sitenize ziyaretçi çekmenizi sağlayacaktır. Sosyal imleme siteleri size backlinkte kazandırabilir.


13. PayperClick (tıklama başına ödeyen) kampanyalar kullanın. Google dan veya Exact Seek den reklam almanız sitenize trafik getirecektir.


14. Blogunuzda Alexa kategorisi oluşturun ve bu alanı Alexa hakkında makaleler ve haberler için kullanın. Arama motorları ile trafik çekmenizi sağlayacaktır. Ayrıca yine webmasterlar gireceklerdir.


15. Popüler konularınızı optimize edin. Eğer arama motorlarından sıkça ziyaretçi getiren konularınız varsa, o konu içine alexa ile ilgili eklentiler koyun. 100' de 1 kişi bile toolbar indirip gezse kardır.


16. Webmaster forumlarından trafik çekmek için banner ve link satın alın.


17. Forumunuzu aktif tutmak için mesaj postalayıcı kişiler tutun. Webmaster forumlarından imza satın alın. Post atan kişileri rahatlıkla bulabilirsiniz.


18. İnternet kafe sahiplerine tüm bilgisayarlara Alexa toolbar kurnmaları ve websitenizi başlangıç sayfa yapmaları için rüşvet verin 


19. MySpace i kullanın. İlgi çekici içerikler ekleyerek tabiiki.


20. Alexa auto-surf deneyin. Yeni siteler için uygun olurken Adsense reklamları için sakınca yaratabilir. Uzun dönemde işe yaramayabilir, bu nedenle kullanacakların dikkatli olmaları gerekmektedir.

21. Facebook'ta siteniz tanıtımını yapın.

22. Sitenizle ilgili backlink alın. Backlinklerinizi güncel tutmaya çalışın.

23. Webmaster forumlarında Alexa zincirlerine katılın.

24. Çevrenizde internet kullananan arkadaşlarınız varsa, ikna edip Alexa toolbar kurdurun ve sitenizi anasayfa yapın 

25. Yabancı sitelerde dolaşın ve ilgi çekici içerikler girin. Burada sitenizi tanıtın.


Bu işlemlerden sonra Alexanız kesinlikle yükselecektir.. 


Kaynak: http://metin2-plus.blogspot.com/2010...ukseltmek.html


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Back to top!